interieurfoto van kantoor aan de carnegielaan te den haag

De samenwerking tussen beide partners gaat terug tot in 1998. Jeen Pot en Jos van Heerde begonnen aan de Hanzehogeschool te Groningen, afstudeerrichting Architectuur 1e fase. Hoe je een gebouw moet maken is volgens beide partners een belangrijk element om daadwerkelijk goede architectuur te kunnen maken. In 2004 was de TU Delft een logische vervolgstap om daadwerkelijk goede architectuur te kunnen ontwerpen.

In 2007 hebben ze samen de afstudeerscriptie “Dynamische architectuur aan de Nederlandse kustlijn” geschreven waarna ze eveneens beiden cum laude afstudeerden in 2007.

Sinds 2018 hebben de twee zich gevestigd onder de naam J2Creators.

portretfoto jeen pot

Ir. Jeen Pot

Jeen Pot werkte gedurende zijn studie tussen 2005 en 2007 voor Olaf Gipser Architects in Amsterdam. Na zijn studie ging hij in 2008 bij architectenbureau cepezed in dienst. Daar werkte hij als projectarchitect aan talloze projecten waaronder de herontwikkeling van het Veilingwegcomplex van de Politie Rotterdam Rijnmond, de nieuwbouw van zorg- en onderzoeksinstelling Centre for Human Drug Research, project C² waarin opgenomen de eigen huisvesting van cepezed en de reisinformatiebalies voor NS. In 2017 richtte Jeen in Delft zijn eigen architectenbureau J1 op. Jeen is goed ingevoerd in het gebruik van Revit en andere 3d-applicaties en functioneert tevens als coördinator op het gebied van Building Information Model (BIM).

portretfoto jos van heerde

Ir. Jos van Heerde

Jos van Heerde werkte na zijn studie een jaar bij Archipelontwerpers aan verschillende projecten waaronder de visie voor Green Island in Koeweit, Astoria een grootschalige transformatie in het centrum van Den Haag en de Havenmeester een woningbouwproject in Scheveningen Haven. Hij richtte na dit jaar in 2008 DJØST – studio for architecture and design op en in 2013 werd dit hernoemd tot MOTUS architects. Onder deze naam zijn verschillende (grootschalige) woningbouw projecten in binnen en buitenland gerealiseerd.