direct contact?

Wilt u weten wat wij voor uw maatschappelijke vastgoed kunnen betekenen?

Het Landgoed Ockenburgh

Ooit gesticht door de arts Jacob Westerbaen, is niet alleen een historisch juweel maar ook de poort naar het Nationaal Park Hollandse Duinen. Tegenwoordig dient het als een populaire trekpleister en fungeert als veelzijdige ruimte voor vergaderingen, bruiloften, en educatieve activiteiten, waaronder ook het leerwerkbedrijf Villa Bijzonder. De dynamische inzetbaarheid van de kas is opmerkelijk en niet meer weg te denken op het landgoed. De ruimtebehoefte varieert sterk gedurende de seizoenen voor specifieke doeleinden. De kas is destijds geplaatst als tijdelijke voorziening waar de Stichting nu de ambitie heeft een permanent gebouw te realiseren. Zij heeft ons gevraagd mee te denken in de eerste stappen voor deze ambitie.

verbeelding nieuwe permanente huisvesting kas van ockenburgh
bestaande villa Ockenburgh in zwart-wit

MAATSCHAPPELIJK VASTGOED


WILT U WETEN WAT WIJ VOOR UW MAATSCHAPPELIJKE VASTGOED KUNNEN BETEKENEN?

naam:
*

emailadres:
*

telefoonnummer:
*

Het ontwerp

Het voorstel voor de Kas omvat de naadloze integratie van het bestaande glazen gedeelte, dat zowel qua uitstraling als kwaliteit perfect aansluit bij de rijke geschiedenis van het landgoed. Om echter gedurende het hele jaar het gewenste comfort te waarborgen, introduceren wij een karakteristiek houten schuurachtig ontwerp.

Wat dit ontwerp werkelijk uniek maakt, is de dynamische benadering van de gevel van het nieuwe bouwdeel. Deze is flexibel en aan te passen aan de veranderende behoeften en comfortniveaus gedurende de verschillende seizoenen. Deze aanpak draagt niet alleen bij aan een aangenaam binnenklimaat, maar versterkt tevens de duurzaamheid en veelzijdigheid van het gebouw.