MULTIFUNCTIONEEL CLUBHUIS

oppervlakte: 20m²
functie: ontvangstgebouw
fase: schetsontwerp

Een nieuwe locatie voor het multifunctionele clubhuis voor de Stichting Jeugdruiters de Eendenkooi. Door het bosrijke perceel, gelegen midden in het Zuiderpark te Den Haag, voelt het direct alsof je door de bossen loopt. In de verte zie je direct het nieuwe clubhuis liggen dat tegen de paardenbak is gepositioneerd.

Het nieuwe ontwerp is deels open gehouden door het terras op het zuiden en door het gebruik van een open gevel om ook het contact met de paardenbak te behouden. Als je het perceel oploopt weet je direct of je vriendjes en vriendinnetjes al aan het rijden zijn.
Met een knipoog naar de typologie van de paardenbak en een verhoging van de begane grond wordt de elegante belijning van het ontwerp geaccentueerd. Bij binnenkomst in het clubhuis loop je direct langs de bar en heb je zicht over de mogelijkheden van het gebouw, het ruime terras en de paardenbak. Het ruimte-scheidend meubel zorgt ervoor dat de ruimte multifunctioneel in te delen is. Zo kan het clubhuis gewoon gebruikt worden voor de manege, maar kunnen er ook feestjes, vergaderingen of presentaties gegeven worden zonder dat beide partijen elkaar storen.

MULTIFUNCTIONEEL CLUBHUIS01