Carved Cultural Center

locatie: La Manzanilla, Mexico
opdrachtgever: community of Los Ingenios
oppervlakte: 150 m²

Ontwerpen betekent mogelijkheden creëren. De juiste balans tussen functie en emotie zoeken; het perfecte evenwicht tussen wat de opdrachtgever wil en hoe de gebruiker dat gaat ervaren. Hierbij staan de belevenis van de ruimte en de inpassing in de omgeving centraal.
Als onderdeel van een prijsvraag heeft het bureau een ontwerp gemaakt voor een cultureel centrum gelegen tussen grasland en de bosrijke omgeving nabij La Semilla de los Ingenios in Mexico. Het centrum ligt op een top van een berg en heeft als uitgangspunt dat het opgaat in de natuur.
Door het bos kan men vanuit het – in het dal gelegen – ecodorp het centrum bereiken. Bovenop de berg aangekomen is er een snede in de berg gemaakt die alleen daar de aanwezigheid van kunstmatigheid verraad.

Door het gebruik van lokale en natuurlijke bouwproducten gaat het gebouw geen gevecht aan met de omgeving, maar gaat het hierin op. Het functionele karakter van het gebouw als multifunctioneel ontmoetings- en kenniscentrum wordt hierdoor versterkt.

mexico cultural center01