comfort servicebalie

De medewerker

De medewerker van de fietsenstalling van de Nederlandse Spoorwegen is het belangrijkste onderdeel van de service die de NS biedt aan haar reizigers. Hier kunnen ze informatie krijgen over de fietsenstalling, hulp vragen bij het stallen van hun fiets en eventuele problemen melden. Deze medewerker bevindt zich met name tijdens de spits in de centrale entree van de fietsenstalling. De servicewerkzaamheden worden ambulant verricht en vindt gedeeltelijk in de buitenlucht plaats.

klant voor de balie
frontaal beeld balie in situ met winkel op achtergrond

Comfort

Een belangrijke overweging bij het ontwerp van de informatiebalie is het comfort van de medewerker die erin staat. De balie moet geprefabriceerd en remontabel zijn, zodat deze snel en met zo min mogelijk overlast geplaatst kan worden. Daarnaast is het uitgangspunt dat er een hoge mate van uniformiteit bestaat in de uitstraling van dergelijke objecten.

Het belangrijkste van deze ontwerpexercitie is de bescherming van de medewerker tegen de elementen. In Nederland kan het behoorlijk koud en winderig zijn. Tegelijkertijd is de eis vanwege gastvrijheid dat de balie een open, transparante en welkome ontvangstplek is.

Meer

Naast het comfort van de medewerker is het natuurlijk ook belangrijk dat de informatiebalie er aantrekkelijk uitziet en past bij de huisstijl van de NS. De balie moet overzichtelijk zijn, zodat mensen gemakkelijk kunnen zien waar ze moeten zijn en wat ze moeten doen. Daarnaast moet de balie voorzien zijn van de benodigde apparatuur, zoals de IT middelen die gebruikt worden bij het contactvrije in- en uitchecken van de fietsen, zodat de medewerker snel en efficiƫnt kan werken.

Middels een analytisch ontwerpproces en een intensieve samenwerking met de betrokken partijen en gebruikers hebben wij een generiek ontwerp gemaakt dat op verschillende locaties en onder verschillende omstandigheden zijn rol kan vervullen. De balie is met isolatie geplaatst op de koude vloer en voorzien van eigen lokale verwarming om de medewerker warm te houden. De vorm van de balie en de plaatsing is zodanig dat tocht geweerd wordt

Kortom, de informatiebalie voor de fietsenstalling van de Nederlandse Spoorwegen is geprefabriceerd, remontabel en goed bestand tegen de elementen. Waarbij de medewerker een zeer comfortabele plek heeft om te werken. Een informatiebalie die een belangrijke rol speelt in de dienstverlening van de NS.

tekening met uitleg
rendering balie vrijstaand voorzijde
rendering balie vrijstaand vanaf bikelane