direct contact?

J2Creators
sinds 2018

J2CREATORS: innovatieve en verantwoordelijke architectuur met een positieve impact

De samenwerking tussen beide partners gaat terug tot 1998. Jeen Pot en Jos van Heerde begonnen aan de HTS in Groningen. Volgens beide partners is het weten hoe je een gebouw moet maken een essentieel element om daadwerkelijk goede architectuur te realiseren.

De TU Delft was een logische vervolgstap om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. In 2007 schreven ze samen hun afstudeerscriptie "Dynamische architectuur aan de Nederlandse kustlijn" en studeerden beiden cum laude af.

foto van jeen pot en jos van heerde aan het ontwerpen en schetsen
interieur van de afgebrande factulteit Bouwkunde van de technische universiteit in Delft

Sinds 2018 opereren ze onder de naam J2Creators. Het bureau werkt met een creatief team met één gezamenlijke missie:

"Wij ontwerpen gebouwen die meer zijn dan een onderkomen om in te wonen of te werken. Het zijn gebruiksvoorwerpen, gebouwen waar je energie van krijgt."

De oprichters, Jeen Pot en Jos van Heerde, brengen een schat aan ervaring en expertise met zich mee. Met achtergronden bij vooraanstaande architectenbureaus en een indrukwekkende staat van dienst in het realiseren van diverse projecten, zijn ze toegewijd aan het leveren van hoogwaardige ontwerpen voor zowel kantoren, woning- als utiliteitsbouw. Met de perfecte balans tussen de Nordic-chique stijl en industriële efficiëntie leveren we ontwerpen die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar perfect aansluiten bij de behoeften van onze opdrachtgevers en belanghebbenden. Wij creëren slimme en innovatieve oplossingen die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk zijn maar ook een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daarin ook een essentieel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Wij vervullen een bestuursfunctie bij de Haagse Uitdaging. Deze betrokkenheid weerspiegelt onze toewijding aan het creëren van een positieve impact, niet alleen door onze ontwerpen, maar ook door onze maatschappelijke betrokkenheid.

portretfoto jeen pot

Ir. Jeen Pot

Met een werkverleden van 2 jaar bij Olaf Gipser Architects te Amsterdam en 10 jaar bij het Delftse bureau cepezed, heeft Jeen een enorm uitgebreid scala aan opdrachten weten te volbrengen. Zowel projecten in kantoor- en utiliteitsgebouwen als in de industrie- en mobiliteitssector.

Sinds de oprichting van J2Creators zet hij zich met hetzelfde doorzettingsvermogen en overtuiging in voor de verschillende zakelijke en private opdrachtgevers. Geen opdracht is te ingewikkeld, iedere nieuwe opgave is een puzzel waar hij zijn tanden inzet.

Hij combineert een brede interesse in zowel bouwtechniek, regelgeving en computertechnieken met een onophoudelijke overtuiging dat geen uitdaging te groot is.

portretfoto jos van heerde

Ir. Jos van Heerde

Na zijn studie werkte Jos van Heerde bij Archipelontwerpers, waar optoppen een van de specialiteiten was. Daar was hij betrokken bij diverse projecten, waaronder de visie voor Green Island in Koeweit, Grootschalige transformaties en nieuwbouw woningbouwprojecten.

In 2008 richtte hij DJØST – studio for architecture and design op, gedreven door een filosofie van integraal ontwerp. Zijn nadruk lag op zowel het exterieur als het interieurontwerp, waardoor er een symbiose ontstond tussen de binnen- en buitenruimtes. Naast talloze totaalrenovaties ontwierp hij ook diverse high-end villa’s in Nederland, België en Portugal. Door zijn vermogen om de wensen van de klant te verweven met zijn eigen visie, heeft hij verfijnde residentiële ruimtes gecreëerd die een gevoel van luxe en comfort uitstralen.