villa Profondeville

locatie: Profondeville, België
oppervlakte: 160 m²

Profondeville, een prachtige gebied in de Belgische Ardennen waar veel privacy en toch ook openheid en licht de wens waren van onze opdrachtgevers. Een levensloopbestendige woning met voldoende ruimte voor alle (klein)kinderen om zo van hun welverdiende pensioen te genieten.

Door slim gebruik te maken van het oplopende terrein wordt directe inkijk onmogelijk gemaakt, toch is er gekozen voor een vrij gesloten voorgevel om die te versterken. De achtergevel daarentegen wordt volledig van glas gemaakt waardoor de verbinding tussen binnen en buiten wordt geaccentueerd en de bewoners kunnen genieten in een baken van rust en groen.

Het ontwerp blijft zeer dicht bij het traditionele huis met een puntdak. Met een moderne detaillering is dit echter de enige referentie naar traditie in dit ontwerp. Het gebouw is uitgevoerd in gelamineerde houten spanten die zichtbaar blijven in de woning en worden bekleed met geprefabriceerde houtbouw gevelelementen.

exterieur voorgevel