direct contact?

SLIM EN INNOVATIEF BOUWEN

INNOVATIEF EN DUURZAAM BOUWEN: ONZE MULTIDISCIPLINAIRE AANPAK

Slim en innovatief bouwen komt voort uit onze voortdurende behoefte om nieuwe inzichten en innovaties binnen en buiten de bouwtechniek te verkennen.

Dankzij onze brede interesse en ervaring in diverse werkvelden, zoals architectuur, bouwtechniek, materiaalkunde, meubelbouw en duurzaamheid, kunnen we nieuwe ideeën en benaderingen ontwikkelen om de manier waarop we bouwen te verbeteren.

hergebruik schoolgebouw middels optoppen uitbreiden en nieuwbouw voor het Juniusterrein in Delft
kantoor naast het vredespaleis in Den Haag, werkend in 3D aan een Building information model

Deze multidisciplinaire aanpak stelt ons in staat creatief te denken en innovatieve oplossingen te vinden voor uitdagingen in de bouwsector, zoals het optimaliseren van energie-efficiëntie, het verminderen van afval en het creëren van gezondere en comfortabelere leefomgevingen.

We erkennen de cruciale rol van kostenbeheersing in onze projecten. Dit begint met het identificeren en analyseren van veranderingen in de bouwwereld. Daarnaast dagen we uitvoerende partijen continu uit om verder te denken dan de gebaande paden. Hierdoor vinden we vaak optimalisaties in de uitvoering die we vervolgens inzetten om het budget van onze klant maximaal te laten renderen.

Onze ontwerpen worden vereenvoudigd om te voldoen aan alle uitgangspunten en worden vastgelegd in een Building Information Model (BIM). Dit geeft ons maximale controle over het ontwerpproces en stelt ons in staat vroegtijdig potentiële valkuilen te identificeren. Samenwerking met ingenieurs, aannemers en andere experts stelt ons in staat slimme, vernieuwende architectuur te ontwikkelen. Nauwe samenwerking benut ieders expertise en resulteert in synergiën die de efficiëntie en kwaliteit van het project verbeteren.

Dit stelt ons in staat op een betaalbare wijze de wensen van onze klant te vervullen en gebouwen te realiseren waar men energie van krijgt.

We implementeren duurzame bouwmethoden, zoals het gebruik van geschikte materialen, energie-efficiënte systemen en hernieuwbare energiebronnen, waaronder actieve en passieve zonne-energie. Hiermee creëren we innovatieve en duurzame oplossingen die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften, maar ook toekomstige gebruiksscenario's kunnen faciliteren.

Prefabricage en remontabel bouwen zijn mogelijke resultaten van onze uitgangspunten. Dit verhoogt de efficiëntie van het bouwproces, verkort de bouwtijd op locatie en minimaliseert materiaalverspilling. Bovendien maakt remontabel bouwen het mogelijk hoogwaardige en uniforme bouwelementen te produceren die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden.

Zo vervullen we het doel om gebouwen te realiseren die meer zijn dan een onderkomen, ze zijn gebruiksvoorwerpen.

Slimmer in adaptieve architectuur

Een belangrijk aspect van onze innovatieve benadering is onze focus op adaptieve architectuur. Dit betekent dat onze gebouwen zijn ontworpen met dagelijkse aanpasbaarheid in gedachten, zodat gebruikers de ruimte naar hun hand kunnen zetten zoals ze willen. Of het nu gaat om het veranderen van de indeling voor een nieuwe functie of het aanpassen van de ruimte voor een specifieke activiteit, onze ontwerpen bieden de flexibiliteit om aan verschillende behoeften te voldoen.

Naast dagelijkse aanpasbaarheid bieden onze gebouwen ook procesaanpasbaarheid. Dit houdt in dat onze constructies naadloos wijzigingen in het proces, uitbreidbaarheid en inbreidbaarheid toestaan. Dankzij deze flexibiliteit kunnen gebouwen worden aangepast aan functiewijzigingen zonder ingrijpende verbouwingen. Hierdoor blijven onze gebouwen relevant en bruikbaar, ook als de behoeften van de gebruikers veranderen.

Onze multidisciplinaire aanpak en innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat we niet alleen aan de huidige eisen voldoen, maar ook anticiperen op toekomstige behoeften. Dit maakt onze gebouwen duurzaam, flexibel en toekomstbestendig. Zo realiseren we niet alleen gebouwen, maar creëren we ruimtes die bijdragen aan een betere leefomgeving en het welzijn van de gebruikers.

innovatief gebruik van bestaande materialen voor een nieuwe toepassing