KINDER SOUTERAIN, HAAGSE STADVILLA

locatie: Den Haag
opdrachtgever: particulier
oppervlakte: 120 m²

Het souterrain van een geweldige mooie Haagse stadvilla. Historisch de keuken met verschillende kamers voor het personeel. De wens was drieledig: een speelruimte die vervolgens als studieruimte gebruikt kan worden voor de drie dochters, daarnaast voldoende ruimte voor ouders of een au-pair die een eigen plekje zou krijgen en het huidige gebruik als opslag en wasruimte moest zeker ook een plekje krijgen.

In het midden van het souterrain hebben we de gewenste functies die geen daglicht behoeven in de bestaande constructie gehuisvest, zoals badkamer, wasruimte en opslaghok. Dit volume dat in het midden is ontstaan hebben we in 1 uniforme materialisering afgewerkt waardoor dit een herkenbare box in de ruimte wordt. Het volume scheidt direct en indirect de verschillende gewenste ruimtes.

stadsvilla01