Surfvilla OFF-GRID in Portugal

locatie: Praia da Bordeira, Carrapateira, Portugal
oppervlakte: 200 m²

Praia da Bordeira, beschouwd als een van de mooiste stranden in Portugal, staat bekend om zijn ruige kalkstenen kliffen en uitgestrekte zandduinen. Een strand met drie kilometer ononderbroken zand, blootgesteld aan de onvoorspelbare oceaan. Een perfecte surf spot met goede golven, waar het van een rustige zomerdag zomaar kan omslaan naar een woeste storm.

Op deze ruige plek aan de kust hangt surfvilla OFF-GRID aan de rotsen, hoog boven het water. Het is te bereiken via een uitgehouwen pad in de rotsen. Door de hoge ligging kan de villa zowel bij hoog als laag water in gebruik blijven.
De villa is volledig naar zijn omgeving ontworpen. De gevel van het gebouw is gesloten naar het zuiden, maar opent zich naar het noorden. Wel vangt het de ochtend- en avondzon. Op deze manier is het binnenklimaat goed beheersbaar, terwijl er toch ruim daglicht naar binnen komt.

De villa is zelfvoorzienend door het gebruik van o.a. zonne-energie, warmte-koudeopslag, een grijswatersysteem en composttank. Deze voorzieningen zijn in het ontwerp meegenomen. Zo is het dak met zonnecollectoren bedekt en licht gekanteld naar het zuiden, voor een optimale energieopbrengst.

Surfvilla OFF-GRID in Portugal01