direct contact?

"De makelaar adviseerde mij J2Creators te vragen"

Opdrachtgever, Den Haag 2023

Makelaar

Na een uitgebreide zoektocht naar een nieuwe woning, waarbij onze opdrachtgever de expertise van makelaar Maxime Hendrickx OG inschakelde, ontstond de behoefte aan een uitzonderlijk ontwerp voor de renovatie van haar nieuwe eigendom. Ze ambieerde meer dan een conventionele verbouwing. Op advies van Maxime besloot ze samen te werken met J2Creators voor het ontwerpen en begeleiden van een totaalrenovatie met uitbreiding.

Een samenwerking tussen onze opdrachtgever, J2Creators en de aannemer resulterende in een eindproduct dat de verwachtingen ruimschoots overtrof.

bestaande situatie zonder aanbouw
schuifdeuren open met open hoek
rendering van ontwerp van de uitbreiding

Licht en ruimte

De locatie van de woning voldeed aan alle wensen, maar de ruimte binnen en het interieur lieten te wensen over. De oorspronkelijke indeling van het huis was grotendeels behouden, met een smalle vestibule, een krap trappenhuis en een kleine keuken aan de ene kant van de plattegrond, en de woon- en eetkamer aan de andere kant. Bovendien was het pand in het verleden uitgebreid met een kelder, die oorspronkelijk bedoeld was als werkruimte met een aparte ingang buiten. Deze kelder was in de loop der tijd verwaarloosd en gereduceerd tot niet meer dan een opslagruimte door de vorige bewoners.

Wensen

De opdracht omvatte een uitgebreide renovatie en herstructurering van de verdiepingen voor een gezin van drie personen, met de nadruk op het creëren van meer licht, openheid en ruimte. De begane grond moest worden ge├╝pgraded en uitgebreid om aan deze wens te voldoen, waarbij de kelder een essentieel onderdeel van het project zou worden. Het doel was om de kelder naadloos te integreren in de woonruimte op de begane grond, terwijl deze ook als een afzonderlijke en veelzijdige ruimte kon dienen voor lezen, spelletjes, muziek, tv en opslag.

Ontwerfase

In de ontwerpfase is de indeling van de verdiepingen herzien en zijn er vier ontwerpopties overwogen voor de uitbreiding van de woonkamer en de verbinding met de kelder. Uiteindelijk is gekozen voor de ruime variant, die een goede balans biedt tussen de integratie en scheiding van de begane grond en de kelder, met voldoende daglicht voor de kelder.

Hoewel wij en de opdrachtgever een modern contrast met het monumentale blok wilde, eiste de welstandscommissie dat het ontwerp de bestaande architectuur respecteerde. We slaagden erin een ontwerp te realiseren dat zowel aan de wensen van de opdrachtgever als aan de gemeentelijke eisen voldeed.

keukeneiland met zitje
naadloze trap
schetsen met verschillende opties voor uitbreiding
eettafel en trap naar de kelder
maatwerk keuken met nis

Interieur

Bovendien hebben we een uitgebreid assortiment van op maat gemaakte interieurelementen ontworpen voor deze woning, met een nauwgezette afstemming op de specifieke wensen en behoeften van onze opdrachtgever. Op de verdiepingen zijn op maat gemaakte badkamers, garderobevoorzieningen en een royale inloopkast in de master bedroom gerealiseerd, allemaal ontwikkeld in samenwerking met Visker Interieurbouw.
De eetkeuken, een ware blikvanger, is met uiterste zorg ontworpen, waarbij we een harmonieuze basis creëerden voor de eetkeuken en woonkamer met een subtiel samenspel van neutrale kleurenpaletten en warme tinten.
Een basis die onze opdrachtgever de vrijheid biedt om haar persoonlijke stijl verder te ontwikkelen met aanvullende stylingelementen.

schuifdeuren open met open hoek aansluiting op terrassen

Op de bovenverdiepingen hebben we gekozen voor duurzame en onderhoudsvriendelijke PVC-vloerbedekking. Voor de begane grond daarentegen hebben we geopteerd voor een naadloze gietvloer, met precisie uitgevoerd door DRT Vloeren. Deze vloer strekt zich uit van de bestaande vloer tot aan de uitbreiding, zonder enige zichtbare overgang, en is uitgerust met vloerverwarming voor optimaal comfort.

De verschillende verdiepingen worden naadloos met elkaar verbonden door een strak gerenoveerd trappenhuis met antraciet lambrisering, wat zorgt voor een harmonieuze samenhang.

In de kelder hebben we een perfecte balans gecreëerd tussen opbergruimte, serene elegantie en het maximaliseren van natuurlijk daglicht.

gerenoveerd trappenhuis
badkamer met meubilair
kastenwand met natuurlijk materiaal met loopdeur in kelder
woonkamer met zithoek op gietvloer
vestibule met glazen taatsdeur
gerenoveerde ronde trap
eettafel met plant, fotobehang en open keuken met eiland
achtergevel

We hebben bewust gekozen voor lichte en natuurlijke kleuren en materialen om een gevoel van ruimtelijkheid te realiseren. Ons minimalistische ontwerp behoudt een menselijke touch zonder concessies te doen aan de rust die we wilden bereiken. De toegangsdeur tot de praktische was- en droogruimte en bijkeuken is naadloos geïntegreerd in het op maat gemaakte bergmeubel, waardoor een harmonieus geheel ontstaat.

Een totaalrenovatie, met dank aan onze opdrachtgever en de samenwerking met Bouwlinq, hoe wij het graag uitvoeren. Een resultaat om trots op te zijn.